Een kleine geschiedenisles over de Paraplu

Paraplu's zijn er al eeuwen, maar niet per sé zoals we de paraplu’s zien op de straten van vandaag. In de rijke historie van de paraplu is de paraplu al een statussymbolen, een zonbeschermer en beschermer van de regen geweest, vanwege haar rijke historie hebben wij voor u een aantal unieke feiten over paraplu's voor de eerstvolgende keer. Heel handig voor een potje Trivial Pursuit!
 

De paraplu als statussymbolen

Paraplu's werden voor het eerst gezien in Egypte meer dan 3500 jaar geleden, waar ze werden gebruikt als parasols. In dit rijk, werd bleke huid vereerd omdat men van mening was dat alleen nederige arbeiders werden blootgesteld aan de zon, waardoor de huid donkerder was. De edele Egyptenaren werden gehuld in een beschermende schaduw dankzij de bladeren en andere materialen zoals de welbekende palmbladeren. In de woestijn van Egypte was er echter nog geen behoefte aan waterdichte zonnebescherming.
In de elfde eeuw, werden in China de eerste waterdichte paraplu's als bescherming tegen de regen gesignaleerd. Ze werden gemaakt van leer en waren zeer duur. Alleen royalty’s en de adel kon zich veroorloven deze luxe te vergaren.
Als een luxe-item, gingen de paraplu’s echter in een inventieve hiaat, aangezien de economie niet langer dit soort luxe goederen kon ondersteunen. Totdat ze terug lijken te keren in de mode van de zestiende eeuw. Vrouwen blijven parasols en paraplu's als modeaccessoire en statussymbool gebruiken tot ver in de achttiende eeuw.

paraplu bedrukken

Uw paraplu bedrukken

Nu u de geschiedenis weet van de paraplu’s snapt u zeker wel waarom wij ervoor hebben gekozen ons te specialiseren in het bedrukken van de paraplu. De paraplu is er al een hele tijd en wij kunnen ons wel voorstellen waarom deze paraplu’s gebruikt werden als luxe artikel. Tegenwoordig zijn de paraplu’s niet meer uit het straatbeeld weg te denken.
Wat echter nog niet geheel voor de hand liggend is, is de bedrukte paraplu. Dit terwijl een bedrukte paraplu heel veel gebruikt zal worden en niet alleen door de gebruiker wordt gezien. Op een regenachtige dag kan een mooie opvallende paraplu veel bekijks krijgen en waarom profiteert u hier niet van? Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op via:
•    Tel: 035-6956000
•    Mail: sales@zintuig.nl

paraplu bedrukken

 

 

03-02-2016 door